Aplica!

Aplica!

Resurse online: Cum îţi poţi întâlni viitorul angajator? Întâlnește-ți viitorul angajator link cu link

I. Identitatea ta digitală te poate ajuta să îţi găseşti un loc de muncă

Ce este o identitate digitală? Ţi-ai introdus vreodată numele pe Google? Dacă în trecut ai postat un comentariu pe un grup de discuţii, pe wiki sau pe un blog, folosind numele tău adevărat, probabil vei găsi ceva apariţii. Dacă ai o pagină de Facebook , twitter sau linkedin, acestea vor fi în partea de sus a apariţiilor/intrărilor pe Google. Şi companiile şi angajatorii au o identitate digitală. Când vei încerca să afli mai multe despre locul de muncă pentru care doreşti să aplici, vei găsi un website al companiei, o pagină de facebook sau linkedin. Dacă compania îţi place, poţi să aplici trimiţând  CV-ul tău.

Viitorul tău angajator va face exact acelaşi lucru după ce va citi CV-ul tău: încearcă să înveţi mai multe despre tine.

Acesta este primul motiv pentru care ar trebui să îţi pese de „identitatea ta  digitală”. Dar asta nu e tot. Chiar dacă CV-ul şi scrisoarea de intenţie sunt încă esenţiale, tot mai multe persoane îşi găsesc un loc de muncă utilizând o reţea web socială.

II. Arta de a vorbi

Dacă ai avut un prim contact cu un potenţial angajator pe e-mail sau printr-o reţea socială, a doua zi va urma o întâlnire faţă în faţă, doar cu acesta sau cu alte persoane implicate în procedura de selecţie. Multe persoane, inclusiv persoane publice şi politicieni, au învăţat să vorbească în public încetul cu încetul, pe parcursul vieţii lor. În cazul în care ideea unui interviu profesional te face să te simţi inconfortabil nu te mai gândi la ea şi aminteşte-ţi cât este de uşor să vorbeşti cu prietenii despre lucrurile care îţi plac. Oricine poate fi un bun vorbitor, majoritatea persoanelor pot învăţa să vorbească mai bine şi să îşi adapteze discursul în funcţie de context, durată şi audienţă. Poţi să te prezinţi în 20 de cuvinte sau poţi vorbi o oră despre întreaga poveste a vieţii tale profesionale. Antrenează-te cu prietenii şi familia: orice situaţie informală este un bun antrenament pentru unul mai formal. Să scrii câteva cuvinte cheie pentru fiecare parte a discursului tău ar putea fi o altă idee bună: o soluţie ar putea fi realizarea unui prezentări Power Point.

III. Pregătirea interviului

Interviul este ultimul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obţine locul de muncă pentru care ai decis să aplici. Este timpul să arunci o privire asupra tuturor informaţiilor pe care le-ai strâns cu privire la postul vacant, angajator, companie. Dacă nu ai făcut încă acest lucru, creează un folder, pune în el toate informaţiile pe care le ai şi versiunea de CV şi scrisoare de intenţie cu care doreşti să aplici. Dacă împreună cu acesta ai avut contacte ca urmare a utilizării unei reţele sociale, colectează schimbul de mesaje.

IV.   Lista finală de verificare

Cu câteva zile înainte de interviu, ar putea fi util să arunci o privire pe o lista de verificare. Să te prezinţi într-un loc nepotrivit sau într-o altă zi decât cea stabilită şi să îi spui recepționerului că te afli acolo pentru a-l întâlni pe dl M.X, care se dovedeşte de fapt a fi managerul companiei concurente pe care trebuia să îl întâlneşti a doua zi, este uşor de evitat. Aruncă o privire pe această listă de verificare. Succes!

Ghidul Facilitatorului vă va oferi informaţii şi vă va ajuta să vă orientați pentru a acționa ca un tutore / facilitator pentru setul de instrumente. Setul de instrumente pentru persoanle în căutarea unui loc de muncă își propune să consolideze competenţele de bază esenţiale ale adulţilor slab calificați, să îmbunătăţească şansele lor de angajare printr-o abordare alternativă de învăţare (bazate pe TIC, centrate pe utilizator, interes-orientate).

Management access
Toolkit access
Access to the Project Management
Access to Toolkit Management


SUPPORTED BY