Aplică pentru acesta!
Iată că am ajuns la ultima secțiune a călătoriei noastre în căutarea unui loc de muncă, și anume “Aplică pentru acesta”. În acest stadiu ai tot ceea ce ai nevoie pentru a începe să aplici pentru locurile de muncă vacante pe care le-ai ales: CV-ul tău și scrisoarea de intenție, o listă cu posturile vacante la care dorești să aplici. Dacă vrei să înveți cum să te vinzi mai bine potențialilor angajatori, această secțiune este pentru tine! Vei descoperi cum să profiți de avantajele rețelelor sociale (facebook, twitter, linkedin), pentru a crea noi oportunități profesionale. Dacă crezi că Facebook înseamnă „a păstra legătura cu prietenii”, vezi doar partea de sus a aisberg-ului Web 2.0…În această secţiune te vei instrui pentru un ultim mic pas pe care îl mai ai de făcut pentru a obţine un loc de muncă: Interviurile. Nu este vorba doar despre ceea ce trebuie să spui şi cum să spui aceste lucruri în timpul unui interviu, ci de asemenea şi ce trebuie să nu uiţi înainte, în timpul şi după întâlnire…. Dacă ştii totul despre cum poţi să îţi întâlneşti viitorul angajator, cum să obţii locul de muncă mult visat şi să îl păstrezi, ce trebuie să faci şi să nu faci pe platformele Web 2.0 … De ce eşti încă aici? Anunţă-ne despre viitoarea ta carieră profesională! În această secţiune, vei găsi 2 părţi:
Obiective pentru această secțiune

Competențe TIC: Utilizarea eficientă a Web 2.0
Abilități personale:
1. Pregătirea interviului
2. Prezentarea propriei persoane în public
3. Promovarea personală
A. Cum poţi să îţi întâlneşti viitorul angajator?
Pe web, poţi descoperi sfaturi pentru o exploatare mai eficientă a reţelelor sociale cărora aparţii, şi cum poţi folosi şi alte reţele pe care nu le cunoşti încă. Poţi găsi multe sfaturi utile despre cum să pregăteşti un interviu şi cum să te prezinţi în timpul unei întâlniri: am selectat câteva site-uri specializate, dar, navigând pe internet tu poţi găsi mult mai multe informaţii pe cont propriu.
B. Ateliere practice
Mrs. Smith
Dna Balaci ar trebui să îşi îmbunătățească cunoştinţele despre Web 2.0 şi probabil ar trebui să arunce din nou o privire la „ identitatea sa digitală”. În plus, aceasta şi-a dedicat mult timp pentru a se pregăti să meargă la întâlnirile cu  angajatorii, dar încă are nevoie de puţin ajutor.

Ai putea să o ajuţi?
You!
Cât despre tine, ești sigur că ceea ce ai postat pe pagina ta de facebook oferă despre tine o bună imagine din punct de vedere profesional ? Dar dacă un potențial angajator îți va cere să te prezinți la un interviu? Află mai multe despre cum să te exprimi mai bine în public!
În partea a doua, poţi găsi exerciţii practice.

Mergi la partea B – Ateliere practice (Workshop-uri)

TIC : Revoluția Web socială Chiar dacă nu suntem conștienți de acest lucru, de când a apărut primul calculator, am trăit într-o continuă revoluție. Ultima eră a acesteia este revoluția web socială.  Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă gândește-te la primele website-uri pe care tu sau părinții tăi le-ați vizitat la începutul anilor 90: tot conținutul a fost produs de către profesioniști, la început de profesori universitari, iar mai târziu de profesioniști în domeniul marketing-ului prin promovarea de produse și servicii. Dar astăzi? Cele mai multe conţinuturi pe care le găseşti pe web, au fost scrise de către oameni.  Introducerea paginilor wiki, a blogurilor, a grupurilor de discuţii au reprezentat primul pas al revoluţiei web sociale, „reţelele sociale web 2.0”, constituind-o pe cea mai recentă. Orice persoană se poate exprima pe web în prezent şi aceasta este o nouă abordare mai democratică a internetului. Poţi învăţa din experienţele altor oameni şi de le poţi împărtăşi pe ale tale. Şi bineînţeles poţi să îţi arăţi abilităţile şi competenţele tuturor, inclusiv viitorilor angajatori! Pentru această parte trebuie să ştii să utilizezi un calculator şi să ştii să navighezi bine pe internet.  Dacă ai puţină experienţă în ceea ce priveşte paginile de wiki, blogurile şi grupurile de discuţii şi dacă eşti familiarizat cu principiile generale ale tehnologiei web 2.0 va fi mai uşor pentru tine să urmezi această secţiune. Efectuând aceste exerciţii şi ateliere practice , îţi vei îmbunătății aceste abilităţi!

Ghidul Facilitatorului vă va oferi informaţii şi vă va ajuta să vă orientați pentru a acționa ca un tutore / facilitator pentru setul de instrumente. Setul de instrumente pentru persoanle în căutarea unui loc de muncă își propune să consolideze competenţele de bază esenţiale ale adulţilor slab calificați, să îmbunătăţească şansele lor de angajare printr-o abordare alternativă de învăţare (bazate pe TIC, centrate pe utilizator, interes-orientate).

Management access
Toolkit access
Access to the Project Management
Access to Toolkit Management


SUPPORTED BY