Pregătește-te pentru locul de muncă dorit
Bună din nou! Aceasta este a doua etapă în călătoria noastră „În căutarea unui loc de muncă”: „ Pregăteşte-te pentru locul de muncă dorit”. În această etapă, după ce ai citit toate informaţiile necesare şi ai  reuşit să o ajuţi pe dna. Balaci, dar şi pe tine în alegerea locului de muncă, ar trebui să ştii care este locul de muncă pe care ţi-l doreşti. Acest lucru este necesar în cea de-a doua etapă în care trebuie să te concentrezi pe un loc de muncă specific! Nu uita, atunci când „aplici”, nu o faci niciodată pentru „un loc de muncă”, ci întotdeauna pentru „acest loc de muncă”, pentru acest tip de angajator, stil de companie, realitate locală….Dacă vrei să înveţi cum să ţinteşti cea mai bună companie, să scrii un CV eficient şi o scrisoare de intenţie pentru locul de muncă pe care l-ai ales, nu sări peste această secţiune!… Dar ce se întâmplă dacă încă eziţi între două sau trei locuri de muncă diferite şi fiecare dintre ele pare perfect pentru tine? În acest caz scrie chiar acum numele primului loc de muncă pe o foaie de hârtie şi continuă cu această secțiune. După ce ai terminat scrie numele celui de-al doilea loc de muncă pe o altă foaie de hârtie  şi începe din nou această secţiune. Trebuie să îţi focalizezi atenţia pe un singur loc de muncă la un moment dat! În această primă secțiune, vei găsi 2 părți:
Obiective pentru această secțiune

Competențe TIC: procesare text, calcul tabelar
Abilități personale:
1. Organizarea căutării locului de muncă
2. Căutarea locurilor de muncă vacante
3. Scrierea unui CV
4. Scrierea unui scrisori de intenție
A. Totul despre cum să aplici pentru un loc de muncă
În prezent pe internet sunt disponibile multe informații despre ceea ce trebuie să faci atunci când îți cauți un loc de muncă, cum să vizezi un angajator, cum să scrii un CV și o scrisoare de intenție. Vei descoperi site-uri specializate unde poți găsi toate posturile vacante despre locul de muncă pe care îl dorești, dintre care unele unde puteți încărca CV-ul dvs. Dar înainte să începi să aplici este mai bine să îți organizezi munca : tot aici vei învăța să faci și acest lucru!
  • Mergi la partea A – Resurse online
B.   Ateliere practice
În a doua parte, poți găsi exercițiile practice.
Mrs. Smith
Dna Balaci tocmai a ales câteva posturi vacante pentru care să aplic. Ea a scris un Cv și o scrisoare de intenție și le-a trimis la mai mulți angajatori.Dar lucrurile nu merg prea bine: niciunul dintre angajatori nu a răspuns la CV-urile primite. De ce? Probabil că aceasta a făcut greşeli în scrierea CV-ului şi a scrisorii transmise.
You!
După ce toate problemele dnei Balaci au fost rezolvate, poţi începe să te ajuţi pe tine însuţi! Învățând din greşelile altor persoane vei economisi timp!

Mergi la partea B – Ateliere practice (Workshop)

Fii “conştient de importanţa softului”! Din anii ’80 şi până în prezent, utilizarea calculatoarelor personale a schimbat organizarea muncii în aproape orice domeniu de pe piaţa forţei de muncă. Este aproape imposibil să lucrezi fără cunoştinţe legate de câteva softuri foarte populare precum:  procesare de text, foi de calcul şi software-uri de prezentare. Microsoft Word, Excel sunt cele mai comune, dar ele nu sunt singurele: poţi căuta pe internet şi vei găsi versiuni gratuite sau chiar software-uri gratuite. Este important să ştii să foloseşti aceste software-uri, dar nu te îngrijora: de îndată ce vei ştii să utilizezi cu uşurinţă unul dintre aceste softuri, pe celelalte vei învăţa să le foloseşti intuitiv! Prin realizarea exerciţiilor şi a workshop-urilor, îţi vei îmbunătăţii aceste competenţe! Dacă crezi că eşti un începător în dobândirea acestor competenţe TIC, poţi să ţi le formezi aici: www.e-aptitudini.ro ; www.scolarizare.ro ;

Ghidul Facilitatorului vă va oferi informaţii şi vă va ajuta să vă orientați pentru a acționa ca un tutore / facilitator pentru setul de instrumente. Setul de instrumente pentru persoanle în căutarea unui loc de muncă își propune să consolideze competenţele de bază esenţiale ale adulţilor slab calificați, să îmbunătăţească şansele lor de angajare printr-o abordare alternativă de învăţare (bazate pe TIC, centrate pe utilizator, interes-orientate).

Management access
Toolkit access
Access to the Project Management
Access to Toolkit Management


SUPPORTED BY