ALEGE LOCUL DE MUNCĂ POTRIVIT
Bună! Aceasta este prima etapă în călătoria  noastră „În căutarea locului  de muncă”. Dacă nu ştii ce profesie să alegi sau dacă ai îndoieli cu privire la posibilitățile oferite de piața muncii în funcție de abilitățile și studiile tale, această secțiune îți este dedicată!  Dacă consideri că ai nevoie de un training pentru a obține locul de muncă mult visat, nu sări peste această secțiune! În această primă secțiune, veți găsi 2 părți:
Obiective pentru această secțiune

Competențe în domeniul TIC:
1. Căutare pe internet
2. Cunoștințe de bază cu privire la editorul de text Word
Abilități personale:
1. Evaluarea calificării
2. Orientarea profesională/locuri de muncă dorite
3. Orientarea către un curs de formare
4. Introducere în legislația muncii
A. Tot ceea ce trebuie să știi despre cum să alegi o profesie
În prima parte, poți descoperii informații online despre cum se obține o evaluare a calificării sau o orientare profesională, sfaturi pentru găsirea locului de muncă dorit și pentru orientarea către un curs de formare, precum și informații despre legislația muncii: este important să îți cunoști drepturile și obligațiile!
  • Mergi la partea A – Resurse online
B. Ateliere de lucru
În partea a doua, poți găsi exerciții practice.
Mrs. Smith Un prieten are nevoie de ajutorul tău: ea este doamna Popescu și, ca și tine este la începutul călătoriei noastre în găsirea unui loc de muncă.
You! Dacă o poți ajuta, și știm că poți face acest lucru, te poți ajuta pe tine: după ce ai ajutat-o pe ea, vei începe să îți rezolvi propriile tale probleme.

Mergi la partea B – Ateliere practice


Abilitățile TIC în era cunoașterii În prezent internetul este foarte important în viața de zi cu zi. Acest lucru se dovedește a fi adevărat mai ales atunci când îți cauți un loc de muncă: cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile pe internet, pe site-urile specializate și dedicate căutării unui loc de muncă. Unele dintre ele îți oferă posibilitatea de a-ți încărca CV-ul astfel încât mii de angajatori îl pot citi online. În plus internetul te poate ajuta în numeroase acțiuni pe care dorești să le realizezi înainte, în timpul și după terminarea cercetării cu privire la locul de muncă dorit. Ai nevoie să știi mai multe despre anumite profesii? Caută pe internet! Ai nevoie să verifici care este autobuzul  de care ai nevoie pentru a ajunge la centrul pentru învățarea limbilor străine? Uită-te pe internet! Ai nevoie să găsești un centru de zi pentru copiii tăi? Și pe acesta îl găsești pe internet. Pentru această parte trebuie să fi capabil să utilizezi un computer, să ai anumite noțiuni despre MS Word și de navigare pe internet. Dacă ai nevoie să îți îmbunătățești aceste abilități înainte de a începe această secțiune, te rugăm să faci click aici www.e-aptituni.ro ; www.scolarizare.ro ; www.englezaonline.ro . De asemenea, realizând aceste exerciții și atelierele de lucru, îți vei îmbunătății aceste aptitudini!

Ghidul Facilitatorului vă va oferi informaţii şi vă va ajuta să vă orientați pentru a acționa ca un tutore / facilitator pentru setul de instrumente. Setul de instrumente pentru persoanle în căutarea unui loc de muncă își propune să consolideze competenţele de bază esenţiale ale adulţilor slab calificați, să îmbunătăţească şansele lor de angajare printr-o abordare alternativă de învăţare (bazate pe TIC, centrate pe utilizator, interes-orientate).

Management access
Toolkit access
Access to the Project Management
Access to Toolkit Management


SUPPORTED BY